mandag den 30. juni 2014

Så er madskole 2014 i luften!

 så blev vi færdige med vores frokost. vi lavede en wok gryde med hvidløg og ingfær.
opskriften på wok gryden:
ingredienser: ris til
wok gryde:
-350g roastbeef af okse eller kalvekød
-1 tsk salt
-peber
-1 spsk olie
-200g sukerærter
-2 peberfrugter ca. 300 g
- 2 bundter forårsløg
- frisk koriander til pynt

mariande:
2-3 fed hvidløg
ca 6 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 halv dl soja sovs
1 halv dl vand

fremgangs måde:
1. sukkerærter og peberfrugter godt
2. skær sukkerærter i mindre stykker.fjern kerner og frugtvægge fra peberfrugterne og skær dem i tern
3. skær roden af forårsløgene og rens dem
4. gem 2-3 forårsløg til pynt og skær resten i skiver på skrå
5. skær hvert af de 2-3 forårsløg til pynt i 3 stykker, del stykkerne i strimler på langs og læg dem i koldt vand i en skål.
6. skær roastbeefen ud i tynde wok strimler dvs. 1 cm brede og 6-8 cm lange
7. dup kødet tørt med køkkenrulle
8. lad olien blive varm i en wok eller en sauterpande ved god varme. kom kødet i, når olien er varm nok, og brun 3-4 minutter under omrøring
9.tag kødet op i en skål. hæld grøntsagerne på panden og steg videre et par minutter.
10. hæld kødet tilbage på panden og tilsæt marinaden
11. lad retten stege yderligere et par minutter
12. smag til med salt og peber
13. bland ris i retten.
14. skyl koriander og fjern de groveste stængler.
15. pynt retten med strimler af forårsløg og koriander






- Så kom desserten! (smoothie)
ingredienser.

1 halv vanilie stang 
2 dl frosne jordbær 
2 dl frosne blåbær
4 dl yoghurt natural
2 bananer
3 dl finvalset havregryn
evt 2 spsk honning


Fremgangsmåde:

1. halver vaniliestangen på langs og skrab kornene ud med spidsen af kniven
2. skræl bananerne og skær dem i 3stykker
3. hæld blåbær og jordbær i en gryde og tilsæt 1 halv dl vand
4. lad bærrene koge 1 minut. hæld bærrene i en skål og lad dem køle af
5.hæld først yoghurt i blenderen
6.tilsæt derefter bær, banan, vaniliekorn og havregryn og blend det hele sammen til en jævn masse.
7. smag evt. til med lidt honning
8.server i glas og nyd, mens den er kold
9 pynt evt. med friske bær. husk at skylle bærrene














lavet den 30/06/14

Ingen kommentarer:

Send en kommentar