tirsdag den 1. juli 2014

Besøg af Sundhedsministeren og direktøren for Landbrug og Fødevarer.

Vi startede dagen med, at spise de boller vi lavede igår. Stemningen var god og alle var klar til at lave mad. selvom børnene var lidt trætte efter igårs madlavning og aktiviteter. børnene var spændte på at møde Sundhedsministeren og direktøren for Landbrug og Fødevarer.
Vi havde forberedt os godt til det fine besøg, så der var mange hænder som blev sat i sving med at skrælle, snitte og hakke. Vores gæster var ikke bange for at tage fat! :)
 - Ja, selv egen opvask og oprydning huskede de.... :)




Opskrift:

Kartoffelboller:

Ca. 200 g kartofler
2 dl kartoffelvand
kærnemælk
15 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
50 g hasselnøder (kan undlades)
200 g grahamsmel
350-400g hvedemel
pålæg efter egen smag.
fremgangsmåde.

Dag 1.
1. Skræl kartofler og skær dem i tern
2. Kom kartoflerne op i en gryde
3. Hæld vand i en gryde, så det lige dækker kartoflerne
4. Kog kartoflerne uden salt i 15-20 min.
5. Stik undervejs i kartoflerne med en gaffel. Når de slipper gaflen er de færdige
6. Hæld vandet fra kartoflerne og gem ca. 2 dl af kogevandet i en stor skål
7. Mos kartoflerne og sæt dem til afkøling
8. Hæld kærnemælk i skålen med kartoffelvand blandingen skal være finger varm
9. Opløs gæren i væsken
10. Tilsæt de mosede kartofler, salt og honning
11. Hak nødderne og kom dem i sammen med grahamsmelet. Rør sammen
12. Rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den er klistret og tyk. Rør det hele godt sammen med en grydeske eller elpisker med dejkroge i 10-12 minutter, til du får en smidig og elastisk dej.
13. Dæk skålen med dejen til med husholdningsfilm.
14. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2.

15. Tag dejen ud af køleskabet.
16. Tænd ovnen på 180 grader på varmluft.
17. Læg bagepapir på en bageplade.
18. Find et glas og fyld det med koldt vand
19. Brug 2 skeer til at sætte 10 klatter/boller på bagepapiret. Dyp skeerne i koldt vand mellem hver bolle.
20. Sæt bollerne i midten af den opvarmede ovn og bag dem i ca 15 minutter.
21 Tag en bolle ud og bank på bunden luder det hult, er boller færdige
22. Afkøl bollerne på en bagerist.
23. Server bollerne med pålæg



Så kom Sundhedsministeren og formanden fra landbrug og fødevarer. De gik rundt og kiggede, på  hvad det var vi lavede, og hjalp også selv lidt til. Jeg tror børnene gjorde deres aller bedste, fordi det nu var en minister og formanden for landbrug og fødevarer der kom. her får gruppe 1, lidt hjælp af de 2 besøgene. Hvilket jeg tror de nød så længe det nu varede.




Opskrift:

ingredienser: 600g kartofler
1-2 løg 100g
150 g broccoli
1 dl hvedemel
2 tsk salt
peber
1 dl minimælk
8 æg
200g hytteost
maks 1,5% fedt
1 tsk olie eller smør
4 tomater
pynt evt. Med persille




Så blev vi færdige med vores æggekage, og fik sagt farvel til sundhedsministeren og landbrug og fødevarer formanden. jeg tror godt at børnene ville have haft at vores 2 gæster ville være blevet lidt længere. så fik vi vores frokost, den æggekage vi havde brugt det meste af dagen på. Det tror jeg børnene var glade for, så kunne vi få slappet lidt af.



- Da dagen endte gik alle fra med et smil, så det så ud til at have været en god dag for både børn og voksne.





lavet den 01/07/14

Ingen kommentarer:

Send en kommentar